Szemere Kollégium

46/360-125/ 227 MELLÉK

E-mail: szemere.kollegium@gmail.com

A kollégiumi étkezés

Kollégiumunk 1981-től üzemel, 408 férőhelyes, 6 emeletes - nemrégiben energetikai korszerűsítésen átesett - panel épület, melyben emeletenként 17 db. 4 ágyas szoba van. Kollégiumunk kihasználtsága az elmúlt tanévekre visszamenőleg 80-85% között van, amellyel jelenleg az Észak-magyarországi régió legnagyobb ilyen típusú feladatellátási helye.  Miskolc város mintegy 19 középiskolájából (elsősorban a Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeiből) fogadunk diákokat. A 2016/2017-es tanévtől az iskolánkban indult rendészeti ügyintéző képzéshez kapcsolódóan (amely országosan két köznevelési intézményben folyik) a kollégiumban rendészeti tanulócsoportok alakultak,  a kötelező bennlakás keretein belül - az egyéni, társas és szakmai kompetenciák fejlesztése céljából - külön rendészeti foglalkozásokon és tevékenységeken vesznek részt érintett diákjaink. 


Koedukált kollégium lévén - az épület adottságainak megfelelően - függőlegesen a két lépcsőházhoz (lifthez) igazítottan került megosztásra fiú illetve lány oldal. A szinteken, a fiú-lány oldalon egyaránt megtalálhatóak a kiszolgáló helyiségek, azaz a konyhák, fürdőszobák és a WC-ék.

A földszinten került elhelyezésre a nővérszoba. Kollégiumunkban heti 40 órás munkaidőben lát el ápolónői tevékenységet intenzív szakápolói képzetséggel rendelkező munkatársunk.
Továbbá a földszinten találhatók a tanári szobák, a gazdasági iroda, vezetői iroda, a kollégium konditerme és az interaktív táblával ellátott oktató terem, valamint a szabadidő hasznos eltöltését biztosító sporteszközök.
A kollégium személy-és vagyonbiztonságát a 24 órás portaszolgálat biztosítja.